Stichting Haags Werk Bedrijf Publieke Taken houdt zich in opdracht van de gemeente Den Haag in hoofdzaak bezig met het schoonhouden van de openbare ruimte in de stad. Ruim driehonderd medewerkers zijn dagelijks op straat aan het werk, samen met ruim 250 gemeentelijke collega’s van het Haags Veegbedrijf en ongeveer vijftig collega’s van Den Haag Werkt.

De overgrote meerderheid van onze medewerkers is werkzaam in Buurt Service Teams. Zij verwijderen zwerfafval en legen afvalbakken. Een kleiner deel van onze medewerkers werkt in ondersteunende diensten (als facilitair medewerker of magazijnmedewerker), als verkeersregelaar in het Verkeers Mobiliteits Team Ondersteuning of als Medewerker Openbare Ruimte. Laatstgenoemde groep medewerkers houdt zich bezig met het signaleren, onderzoeken en verwijderen van onjuist aangeboden of achtergelaten dozen en huisvuilzakken.

Het Haags Werk Bedrijf Publieke Taken heeft een staf van ongeveer dertig personen. Een deel van de staf houdt zich direct bezig met de operatie, als rayonleider of assistent-rayonleider. Daarnaast wordt de operatie ondersteund door een backoffice en zijn er de afdelingen Personeelszaken, Financiën en Bedrijfsmaatschappelijk werk.

HWB Buurt 60 Service Teams